Vloeibaarheid van IT is de groei

Maar een handvol van de IT-leveranciers hebben gedaan alleen dat het afgelopen jaar, met een dot-com weldoener – in het bijzonder – Overstralen zijn collega’s met een uitzonderlijke groei prestaties.

Bedrijven in de website snelst groeiende omzet en de nettowinst Azië lijsten zijn spelers in een scala van industriële segmenten waaronder software, online services, zoeken en telecommunicatie.

In tegenstelling tot de lijst van 2005, het verschil in dit jaar de top 10 bedrijven met de hoogste groei van de nettowinst gemiddelde is minder extreem. Vorig jaar de leider van Altiris, scoorde maar liefst 4,740.1 procent gemiddeld jaar-op-jaar groei van de nettowinst meer dan vier jaar – een verre schreeuw van tweede geplaatste winnaar Network Appliance, die gemiddelde groei was nog steeds een fatsoenlijke 865,8 procent.

Ter vergelijking, de leider van dit jaar in de snelst groeiende lijst netto-inkomen, Novell, kerfstok gemiddeld 424,30 procent jaar-op-jaar groei van meer dan vier jaar, gevolgd door Software AG’s 296,63 procent.

In feite is de gemiddelde groei in de top 10 bedrijven was 252,25 procent, in vergelijking met vorig jaar 875,28 procent.

Meer significant, Yahoo is het enige bedrijf op de snelst groeiende netto-catalogusprijs inkomen voor twee jaar in een rij om te blijven, hoewel zijn vier jaar gemiddeld iets dit jaar gedaald van 283,5 procent in 2005-278,20. Maar de dot-com overlevende geslaagd om zijn vierjarige groei van de gemiddelde inkomsten stijgen van 74,5 procent in 2005-79,18 procent dit jaar.

De wisseling van de wacht tussen negen van de top 10 snelst groeiende inkomen lijst netto signaleert de zeer concurrerende omgeving tech bedrijven spelen in, of misschien, weerspiegelt de vloeibaarheid van de IT-markt.

Colin Quek, CIO van Raffles Medical Group, zei: “De bijna totale omschakeling van de top 10 snelst groeiende inkomen lijst netto misschien suggereert dat de snelle snelheid van de verandering in IT vormt een voortdurende bedreiging voor de IT-bedrijven.

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Dat wat nu werkt, is geen garantie dat het goed genoeg in de toekomst zal zijn, “zei Quek, die één van de adviseurs voor dit jaar de Top Tech awards was.

Ng Koh Wee, executive vice-president van IT, Great Eastern Life Assurance, overeengekomen: “Het is onvermijdelijk dat er belangrijke wijzigingen per jaar [in de snelst groeiende omzet van de onderneming] lijst zou zijn.

De IT-industrie is nog steeds erg vloeiend, en als zodanig, kunnen we verwachten fortuin uit te stijgen en jaar-op-jaar dalen. Het is een weerspiegeling van de korte levenscyclus van een product en de constante behoefte om te innoveren in het bedrijfsleven te blijven in deze industrie “, aldus Ng, die ook op dit jaar de Top Tech adviespanel.

De 10 bedrijven van dit jaar de snelst groeiende lijst netto-inkomsten zijn: Novell, Software AG, Yahoo, Computer Sciences Corporation, Avaya, Apple Computer, EMC, Red Hat, Baidu.com en Google. (Zie hieronder voor de gemiddelde groeicijfers.)

Snelst groeiende omzet; Terwijl verschillende stokken in de winst lijst netto werden gegooid, vijf van de winnaars in het afgelopen jaar de snelst groeiende lijst inkomsten wandelde in dit jaar de top 10 rankings: Baidu.com, die zijn leidende positie behoudt, Red Hat, onderzoek in Motion, Salesforce.com en Yahoo. De andere vijf nieuwkomers zijn: Google, Lenovo Group, SingTel Group, Infor Global Solutions en Juniper Networks. (Zie hieronder voor de gemiddelde groeicijfers.)

Het is niet verwonderlijk dat een aantal terugkerende winnaars spelen in markten die veel nieuws hebben hogged het afgelopen jaar, zoals zoeken (Baidu.com), open source (Red Hat) en on-demand software-service (Salesforce.com).

Pierre Hennes, partner bij Upstream Ventures, zei bedrijven die erin zijn geslaagd om te verblijven op het groeipad waren waarschijnlijk in staat om dit te doen door uit te breiden, hetzij in verschillende markten of beleggingen. “Ze zijn waarschijnlijk ook goed in het uitpersen van [de omzet / winst] marges, en hebben een goede kosten-strategieën,” merkte Hennes, die een Top Tech 2006/2007 adviseur.

Top 10 snelst groeiende bedrijven, hier zijn de bedrijven die in hun vermogen om omzet en nettowinst groei, naast de desbetreffende gemiddelde jaar-op-jaar groei over een periode van vier jaar de hoogste score.

Toelichting: De gegevens correct per september 2006. Informatie werd samengesteld door de website Asia uit bronnen zoals processen-verbaal, corporate websites en Hoover’s. de website van Azië naar gestreefd om de meest recente informatie te krijgen, maar is geen garantie voor de juistheid of volledigheid van de gegevens. De informatie op deze site is alleen voor algemene informatieve doeleinden en is geen aanbod om effecten te kopen of te verkopen.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context