Buitenlandse telco toegestaan ​​om solo te bieden voor India 2G

De Indiase regering heeft besloten om buitenlandse bedrijven in de komende 2G-spectrum veilingen op hun eigen om te bieden zonder partner een lokaal bedrijf, en hoopt dat dit zal participatie in het proces te verhogen.

De huidige regels voor de sector te verbieden buitenlandse bedrijven uit het bezit van meer dan 74 procent van een Indiase telco, maar de autoriteiten zal niet aandringen op de handhaving van dit als een voorwaarde voor deelname aan de veiling, zei een hoge telecom-afdeling ambtenaar, in een rapport van de Economic Times (ET) in het weekend.

Succesvolle bieders zullen waarschijnlijk krijgen een 90-dagen venster om een ​​binnenlandse partner inwijden en voldoen aan de sectorale dop, zei hetzelfde ambtenaar. Hij voegde eraan toe dat de details zou worden opgenomen in de informatie memorandum dat voor alle betrokken partijen op 27 augustus zal worden verspreid.

. Het nieuws is een opsteker voor buitenlandse bedrijven, zoals Noorse Telenor, die opgesloten is in een bitter geschil met de huidige lokale partner, vastgoed onderneming Unitech, in hun joint venture Uninor zijn; Telenor is druk aan, de veiling van de joint activa venture, tegen de wil van haar partner. Telenor is erop gebrand om dit te doen, en te migreren zijn bedrijf aan een nieuw bedrijf om opnieuw te beginnen, omdat Uninor’s 22 telecom vergunningen behoorden tot de 122 in totaal die werden; ingetrokken door de Hoge Raad in februari;. Het Hooggerechtshof in India had geoordeeld in februari dat de regering had, ten onrechte bij de afgifte van 2G-licenties, op een first-come-first-served basis, te midden van beschuldigingen van corruptie door de minister telecom.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow