Itronix GoBook MR-1 beoordeling

General Dynamics Itronix is ​​een specialist maker van robuuste computers. En we echt bedoelen robuust. Het bedrijf produceert machines in verschillende categorieën van ‘commerciële rang’ met een beperkte houdbaarheid door middel van ‘semi-robuuste’, ‘volledig robuust’ helemaal op ‘ultra robuuste’.

De GoBook MR-1 valt in de volledig robuuste categorie, wat betekent dat het voldoet aan alle MIL STD 810F specificaties en IP54 voor de bescherming van water en stof binnendringen. De MIL en IP-normen erkende normen in de ruige computerwereld.

Design, Dit is de kleinste volledig robuuste computer die we hebben gezien tot nu toe. Volgens General Dynamics Itronix de MR-1 is een kwart van de afmetingen van een standaard notebook, onder vermelding van afmetingen van 15,2 cm breed en 11 cm diep en 4 cm hoog.

De zaak is niet gelijkmatig gevormde, en onze eigen metingen, genomen op het breedste punten, maken het 17cm breed en 14.5cm diep en 4 cm hoog. Zelfs zo, dit is onmiskenbaar een kleine computer. De dichtstbijzijnde vergelijkingen kunnen we komen met zijn Windows Mobile Ameo van T-Mobile (13,3cm x 9.8cm x 1.6cm) en de OQO model e2 (14,2cm x 8.4cm x 2,6 cm), waarop Windows draait.

De ruige natuur van het MR-1 betekent dat het aanzienlijk zwaarder, bij 0.91kg, dan zowel de 376g Ameo of 450g OQO.

En er is geen twijfel de robuustheid van deze machine. Het heeft magnesiumlegering folie op het dekselpaneel en het resterende deel van de buitenmantel is vervaardigd uit een zeer taaie kunststof. Styled aan de buitenkant in grijs en zilver, met een zwart toetsenbord en zwarte framing voor twee statuslampje gebieden, het ziet er elk beetje de industrial-strength machine het is de bedoeling te zijn.

Maar twee functies te trekken onze aandacht. Ten eerste is er geen sluiting op het deksel en het toetsenbord delen bij elkaar te houden als de notebook gesloten is. Hoewel het scharniermechanisme is stevig, kunnen we niet aan de indruk onttrekken dat het ‘nog steeds mogelijk op vreemde voorwerpen om hun weg te duwen in de laptop en eventueel schade aan het scherm of het toetsenbord tot gevolg hebben.

Ten tweede, hoewel het product website beschrijft de I / O-poorten als ‘gesloten’, waren er geen beschermende poort covers op onze review-exemplaar. Echter, een aantal van de foto’s op de site wel zien schroef-op poort covers op zijn plaats.

Omdat dit zo’n kleine notebook, is er geen ruimte in de behuizing voor de accu. In plaats daarvan, de batterij is een add-on ‘slice’ die de hele onderkant van het systeem. Het systeem unit zelf heeft geen buitenmantel, en we hebben een aantal bezorgdheid over vier draden die, hoewel ze zag er veilig op onze review-exemplaar, zou kunnen losraken in de tijd.

De onderkant van de batterij panel dat, wanneer ingedrukt, geeft de laadtoestand (¼, ½, ¾, 1). Dit zou veel nuttiger zijn geplaatst op een zijrand van het batterijpakket waardoor het kan worden bereikt met de batterij in situ.

Het scherm van de GoBook MR-1 maatregelen 5.6in. van hoek tot hoek, en heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De tekst is zeer klein op het scherm in deze resolutie, en iedereen met minder dan perfect zicht kan vinden zich aangetrokken tot de zoomknop op het toetsenbord. Eenmaal ingezoomd, kunt u de touchpad gebruiken om te bewegen over het scherm.

De GoBook MR-1 kan worden geconfigureerd met een touch-screen, hoewel onze review-exemplaar niet hadden.

Het toetsenbord is per definitie klein en is een verzegelde, membraan-type unit. De toetsen zelf zijn vrij klein, en het is niet mogelijk om blind typen, de beste oplossing die we vonden was om het toestel in twee handen en pikken toetsen met de duim te houden. Cleary dit is niet geschikt voor alle mobile computing situaties en competent met twee vingers typisten kunt ervoor kiezen om te werken met de GoBook MR-1 op een vlakke ondergrond.

De aard van het toetsenbord betekent dat geen voelbare rendement toetsaanslagen leveren. Echter, een rustige klik bevestigt dat een toets is ingedrukt.

Ongebruikelijk, is er een rij toetsen onder de spatiebalk rij, met een scala aan diensten, waaronder de zoomknop en de helderheid van het scherm controles. Dit betekent dat het touchpad niet in zijn gebruikelijke locatie, maar zit onder een bank van boven het toetsenbord, rechts. De onderrand en rechterkant van het touchpad bieden verticaal en horizontaal scrollen. Als je niet van het touchpad, kunt u het aangrenzende, vrij groot, wijzend stok gebruiken.

Met de GoBook MR-1 gehouden in beide handen, de touchpad en wijzend stok vallen onder de rechterduim. Ondertussen, de linker en rechter muisknoppen, en de vier-weg navigatieknop, vallen gemakkelijk binnen het bereik van de linkerduim.

We zijn niet zeker of het gebrek aan vertrouwen dat het opnemen van een speciale Ctrl-Alt-Del knop op dit gebied heeft geïnspireerd. Alle drie toetsen zijn ook aanwezig afzonderlijk, natuurlijk, en bij gebruik samen voert de verwachte functie van het openen Windows Task Manager.

Kenmerken; De GoBook MR-1 is een volwaardige notebook, aangedreven door een 1,2 GHz Intel Core Solo U1400 met 2MB L2-cache. Onze review-exemplaar kwam met 512 MB RAM-geheugen, uitbreidbaar tot 1 GB, en moest het systeem Windows XP Professional geïnstalleerd.

Bluetooth (2.0) en Wi-Fi (802.11a / b / g) waren beiden aanwezig in onze review-exemplaar. Bekabelde Ethernet is ook beschikbaar, maar om het te gebruiken heb je de optionele ‘mini-office dock’, waar een scala aan extra poorten voegt nodig.

De optionele mini kantoor dock biedt audio line-in / out, 10/100 Ethernet, serieel, USB en VGA-out poorten.

Onze review-exemplaar werd geconfigureerd met een ingebouwde (SiRFstar III) GPS-ontvanger. Een 3G-module met HSDPA zal naar verwachting ook worden opgenomen in zijner tijd, maar dit was niet beschikbaar op het moment van schrijven. Bovendien kan de MR-1 worden uitgerust met een vingerafdruksensor zodat de computer apparaat.

Voor de opslag, onze review unit had een 40GB shock-gemonteerd, verwarmd, 1.8in. harde schijf, met een 80GB-optie ook beschikbaar. De grotere harde schijf vereist een slice-stijl uitbreidingsmodule. U kunt ook kiezen voor een 32 GB of 64 GB solid-state drive.

Diverse uitbreidingsmogelijkheden ‘slices’ die passen tussen de MR-1 systeem unit en de batterij beschikbaar zijn.

Er is slechts een enkele USB-poort en een 2,5 mm headset-aansluiting op de MR-1 zelf. Voor meer connectiviteit opties, zult u ofwel de eerder genoemde ‘mini kantoor dock’ of een plak-stijl uitbreidingsmodule die past tussen de systeemeenheid en de batterij nodig hebben. De standaard unit heeft een tweede USB-poort, een seriële poort en een sleuf voor een TPM v1.2 module, voor de veiligheid apparaat. Een ander heeft een PC Card-slot, een seriële poort, een FireWire (IEEE 1394) connector en een TPM v1.2 module. Zelfs als u kiest voor een plak, dan, connectiviteit opties zijn beperkter dan je van de meeste notebooks zou krijgen.

Uitvoering; General Dynamics Itronix zegt dat je drie uur van het leven van de standaard 4,000mAh lithium-polymeer batterij, en 6 uur met een uitgebreid 8,000mAh eenheid te krijgen. We testten de prestaties van de batterij van de GoBook MR-1 met behulp van Battery Eater en kreeg 2 uur 10 minuten levensduur van de batterij. Battery Eater meet de minimale werktijd van een notebook met alle energiebesparende opties uitgeschakeld, onder omstandigheden die dicht bij de maximale werkdruk, dus ons resultaat is niet in overeenstemming met de fabrikant van 3 uur claim.

Geen van de draadloze modules actief waren tijdens het testen, hoewel, dus rekening mee dat in het veld, met deze opties is ingeschakeld, kan de accu aanzienlijk sneller afbreken.

Conclusie; De GoBook MR-1 is een indrukwekkend stuk van de kit. Het is opmerkelijk dat een volwaardige notebook kan worden geperst in zo’n klein formaat, maar we vonden de ergonomie een beetje uitdagend op keer. dit is geen substituut voor een full-size notebook, en u kunt vinden u één van die bovendien nodig: op het einde, zal het waarschijnlijk de prijs die u zet af zijn. Als het A5 formaat, kan het GoBook MR-1 aantrekkelijker zijn, omdat het zou kunnen dienen als een alledaagse notebook en een kleine, zeer robuust, apparaat.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop