MATE (Gnome 2) op de weg naar Fedora 18

Een tijdje terug, schreef ik over het krijgen van de MATE bureaublad (dat is de splitsing van de meest gebruikte Gnome 2 bureaublad), op Fedora 17.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Het werkte, maar het had een paar kleine foutjes, en uiteindelijk ben ik met Gnome 3 en tweaken om het te krijgen zoals Gnome 2. Het duurde wat werk, en het is niet perfect – bijvoorbeeld, zijn er kleine lettertype problemen waar de tekst niet helemaal precies past in sommige gebieden venster. Ongeacht de problemen zijn kleine genoeg dat ze nauwelijks merkbaar.

Onlangs werd bekend dat Gnome 3.8, de nieuwste release, daalt Terugvalmodus. Veel (waaronder ik) zijn met behulp van Terugvalmodus om Gnome 3 look en voelen als Gnome 2. Nu deze steun zal worden afgesneden. Ik weet niet of nog geen distributies die met inbegrip van Gnome 3.8, maar uiteindelijk zal het gemeengoed geworden.

Men heeft ook aangekondigd dat Gnome 3.8 uitbreidingen van de Gnome 2 uiterlijk terug te keren en te voelen zal hebben, maar ik ben niet mijn adem op dit punt, want het is duidelijk dat de ontwikkeling op Gnome 3 is gericht op de nieuwe (en oversimplistic) -interface . Ik heb geprobeerd Gnome 3 veel, maar ik kan niet het ertoe brengen om zo efficiënt werken als de Gnome 2-interface, wat voor mij meer in een keer kunnen passen op het scherm en vereist minder klikken om te bewegen en dingen gedaan te krijgen.

Het lijkt erop dat de user base is gehoord, en MATE is nu gericht op de laatste Fedora 18 release in januari.

Sinds het uitrollen van Gnome 3 standaard voor een paar van de nieuwste versies van Fedora, het lijkt erop dat de user base is gehoord, en MATE is nu gericht op de laatste Fedora 18 release in januari. Op de top van deze, zal Cinnamon ook opgenomen worden, voor degenen die graag deze omgeving. Dit is geweldig nieuws, en toont aan dat Fedora is toegewijd aan het verstrekken van de beste desktop-ervaring het kan.

Waaronder MATE stelt gebruikers in staat om de oude Gnome 2 desktop omgeving te behouden, op de nieuwste Fedora versie met alle nieuwe binaries. Ik weet niet wat de toekomst van de MATE in petto heeft voor ons, maar ik denk dat de user base heeft in hoog genoeg vraag te zetten, in ieder geval tot Gnome 3 vestigt zich in met degenen onder ons die een hekel de standaard interface.

Ik heb aan te bevelen aan af te houden op het upgraden van Fedora voor vrienden en familie sinds Gnome 3 de standaard in Fedora 15. We hebben nog steeds veel gebruik van Fedora 14, de laatste volledige versie van de Gnome 2 desktop support geworden. Fedora 14 draait nog steeds prima, maar het is in snel tempo verouderd. Fedora ondersteunt upgraden tot twee versies tegelijk, dus ik kan proberen om die aan Fedora 16, toen 18 upgraden, en schakel de MATE desktop-omgeving.

Het alternatief is om een ​​back-up van de / home / user folders, installeert u een schone versie van Fedora 18, en zet dan de / home / user mappen terug op zijn plaats. Bij het inloggen met de gebruikersnaam die overeenkomt met de / home / user folder, zullen alle huidige instellingen en bestanden volledig op zijn plaats vanwege de simplistische manier GNU / Linux behandelt gebruikersgegevens. De MATE oplossing op Fedora 18 zal de gebruikers zeer weinig UI verandering te geven ten opzichte van Gnome 2, maar toch voorzien van alle van de nieuwste toepassingen.

Een ding dat een probleem kan zijn is dat alle aangepaste voorkeuren voor inheemse Gnome-toepassingen, zoals de Nautilus file manager, moeten kunnen worden gereset. Dit komt omdat MATE moet deze toepassingen anders te noemen, want het is niet echt Gnome 2, maar een splitsing van het. Dit moet een klein probleem te zijn, en een keer set moet blijven stellen zolang MATE is rond.

The Gnome 3 desktop was een probleem voor een tijdje, maar met ingang van Fedora 18 moet het niet langer een probleem met de Fedora reeks van uitkeringen zijn.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen