Meet Lima, opslag dat betekent dat je nooit meer zorgen te maken over privacy, ruimte, of back-ups weer

Lima

Een stap omhoog van de cloud

Cloud storage prijs controle; MobileIron is bedoeld om gegevens te versleutelen, docs als werknemer te gebruiken persoonlijke opslag wolken Eggcyte: de webserver kunt u in uw zak; Hoe betrouwbaar zijn 4TB-stations?

Er is geen twijfel dat de Franse tech scene opgetrokken wenkbrauwen op CES van dit jaar 2015 na het klokken een indrukwekkende vijf Innovation Awards. Maar Lima – een product dat is bedoeld om “opnieuw uit te vinden hoe de apparaten werken” door het maken van alle inhoud van alle aangesloten apparaten te bereiken, ongeacht waar de gebruiker is – was een Innovation Award winnaar in zowel de ‘computer accessoires’ en ‘software en mobiele apps’ categorieën . Dit is een belangrijke teken aan de dubbele aard van de technologie Lima als zowel hardware en software.

“Lima is een product dat verandert radicaal hoe onze apparaten werken, door het aanbrengen van de inhoud van de gebruiker om zich, in plaats van zijn apparaten,” in Parijs gevestigde Séverin Marcombes, die Lima stichtte samen met Gawen Arab, gezegd.

Het product is in vergelijking met Dropbox en andere storage aanbod cloud-gebaseerde, maar het team is snel te wijzen op de verschillen. Dropbox is te vergelijken met een virtuele USB-stick, die toegankelijk is via het internet, waarin u handmatig uw bestanden te kopiëren is, het is ook een dienst die moet worden gehuurd op een maandelijkse basis, wat betekent dat gebruikers de opslag niet ofwel eigenaar.

Marcombes zegt dat Lima is een stap verder dan de cloud, zoals bestanden lokaal worden opgeslagen als een prive-datacenter. “Het is niet een gedeelde map tussen uw apparaten, het is hun volledige storage,” legt hij uit. “Dit is een complete verandering van paradigma dat de gebruiker in het middelpunt plaatst. De magie van Lima is gebaseerd op het feit dat de software verandert de manier waarop uw apparaten op te slaan uw bestanden om ze gebruiken allemaal dezelfde verwijzing opslag zonder dat het veranderen van uw gewoonten.

Met algemene beschikbaarheid van de volgende versie van MongoDB dreigende zo vroeg volgende maand, CTO Eliot Horowitz vindt het een belangrijke stap voor de open-source database vertegenwoordigt.

Omdat Lima is aangesloten op een router, kan de gebruiker toegang tot bestanden op Lima van de plaats waar ze zijn in de wereld, het zelfde als in de cloud. Gebruikers hebben toegang tot alle bestanden op elke inrichting en vindt bestanden georganiseerde dezelfde manier op elk. De service maakt de grootte van het geheugen van een apparaat onbelangrijk omdat alle inhoud kan worden toegankelijk vanaf elke aangesloten apparaat of smartphone of desktop PC.

Het systeem maakt het ook mogelijk gebruikers in staat om grote bestanden direct te versturen en om samen te werken met collega’s op dezelfde bestanden zonder zorgen te maken over de grootte van grenzen. Plus het zorgt ervoor dat gebruikers dat hun gegevens wordt altijd een back-up – Lima houdt oudere versies van elk bestand, die volgens het team, “twee kliks”.

Natuurlijk, als een gebruiker niet is aangesloten op het internet dan is het alleen mogelijk om bestanden lokaal op een toestel opgeslagen. Maar bestanden kunnen worden geselecteerd voor offline gebruik op dezelfde manier dat Spotify Premium gebruikers muziek om offline te spelen als een internet verbinding niet beschikbaar is kunt selecteren. De Lima applicatie, maakt het echter makkelijker door het maken van de meest gebruikte bestanden beschikbaar voor offline automatisch bekijken.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Lima werkt door het koppelen van een hardware-adapter en software die werkt over de desktop en mobiele apparaten, zodat ze dezelfde gegevens, ongeacht waar de bestanden oorspronkelijk zijn gemaakt of opgeslagen tonen. Naar Lima te installeren, moet de gebruiker de Lima apparaat aansluit op zowel hun router en een externe harde schijf (om het even wat tot 8 TB wordt ondersteund). Dan, als de Lima app op alle apparaten is geïnstalleerd, is het systeem klaar voor gebruik. Lima ondersteunt momenteel Android en iOS smartphones en Windows, Linux en Mac OS X machines. Degenen met Windows Phone en Chrome OS-apparaten kan de Lima Web app te gebruiken.

Na deze, Lima verzamelt alle bestanden van de verschillende apparaten en beweegt hen allen in een gedeelde storage-systeem op de lokale harde schijf. Vanaf dat moment, apparaten maken gebruik van deze gemeenschappelijke opslagplaats in plaats van hun eigen en fungeren als een “team” om het geheugen te delen, het creëren van een systeem dat zowel gedecentraliseerd en privé.

Hoe is het idee voor Lima gekomen? Marcombes zegt dat het oorspronkelijk kwam toen hij op zoek was naar een manier om al zijn muziek op al zijn apparaten. “Ik realiseerde me dat het niet eigenlijk gewoon mijn muziek,” zegt hij, “Ik begreep niet waarom ik precies dezelfde inhoud op alle apparaten die ik in handen kon hebben – leek het ons natuurlijk nog geen oplossing op de markt was .

Hij en Arabische vervolgens “sloten zich in een kelder” en werkte aan prototype van Lima voor twee jaar. Toen het product gelanceerd op Kickstarter met als doel het verhogen $ 69.000 voor de eerste 1000 apparatuur te vervaardigen. Ze bereikten hun doel in minder dan 12 uur en 13.000 donateurs later belandde het verhogen van $ 1,2 miljoen. Op 12 januari van dit jaar, verzonden zij apparatuur naar de eerste 100 beta testers. Het product is nu beschikbaar op pre-order voor $ 99 met de levering gepland voor dit voorjaar.

Er zijn tientallen opslagdiensten persoonlijke cloud, maar welke is de beste deal voor u of uw bedrijf? Hier is mijn keuze uit de beste van hen.

Lima, is een van de meest ambitieuze producten die we hebben gezien in de afgelopen tien jaar “, zei Philippe Collombel, general partner bij Partech Ventures.” Het team heeft een innovatieve aanpak van de explosieve kwestie van persoonsgegevens en heeft de potentie om een ​​herbouwen 20-jarige opslag van bestanden proces. Wij geloven Lima zullen de silo gegevens kwestie zo wijd verspreid over de hele wereld op te lossen.

Tijd en geld zijn ook zaken die Lima aanpakt. Bestanden uploaden naar de cloud – afhankelijk van uw verbinding – kan enige tijd duren. “Als u op zoek bent om te uploaden 2TB, denk dat een jaar,” zegt Marcombes. “Dit is niet het geval met Lima, waar de eerste installatie wordt gedaan op uw eigen lokale netwerk, dat gemiddeld 60 keer sneller dan de upload-verbinding. Al uw apparaten rechtstreeks met elkaar in peer-to-peer, die is veel sneller dan constant te moeten gaan door middel van een server.

In een tijd waarin nieuwe surveillance wetten worden geïntroduceerd in Frankrijk, en het wantrouwen van cloud-gebaseerde diensten wordt steeds een groeiende zorg, Lima lokale, particuliere opslag optie geeft consumenten en ondernemers een ander alternatief voor de opslag van bestanden.

“Met Lima, al uw bestanden thuis opgeslagen, en niet op de servers van een eigen bedrijf in het buitenland”, zegt Marcombes, eraan toevoegend dat de inhoud ook kan worden gerepliceerd over meerdere Limas en bestanden back-up op meerdere locaties, indien nodig.

Niemand in de wereld heeft fysieke toegang tot de gegevens, maar jezelf. Alle communicatie volledig gecodeerd via het TLS protocol, dat vergelijkbaar is met de beveiliging die door een bank.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Hoe werkt Lima

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Veiligheid en snelheid